Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/1/c/blipp.info/httpd.www/sidor/historik.php on line 4

Vi började som det experimentella Poetica Grotesque i Falun 1990. Till en början var vi 4 medlemmar: Anders, Mats, Andreas och Lars. Andreas slutade ganska snart eftersom vi hade lite olika musikaliska ideal.

1992 bytte vi namn till Blipp! som stämde så mycket bättre med den allt mindre svårmodiga och experimentella elektroniska musik vi spelat innan. Idén att göra glada melodier med tankeväckande texter utkristalliserade sig snart nog. Ett par teman är alltid återkommande på alla våra skivor: teknologi (rymd, luft, bil och båtfärder), ideal kärlek, och drömmar om en bättre värld.

Under det nya namnet släppte vi först en kassett, Signaler. 10 trevliga låtar. 20 år senare släppte vi den också som CD. Snart därefter gav vi ut en EP i CD-format (den helt vita "En egen värld". Som enda dekoration satt ett litet gult eller vitt klistermärke.

Mellan 1992 och 1997 hade vi ett stort antal spelningar live i mellansverige, samt en i Ronneby. Under den tiden spelade vi också till och från tillsammans med vad vi kallade digitalkören, med Ellen, Katarina, Malin, Susanne och Camilla. Under den här tiden var bandet främst baserat i Uppsala.

1998 gav vi ut Blå ögon, en fullängds studio-CD med låtar vi spelat i flera år live. Skivan fick fin kritik, bland annat lyftes den fram på ett väldigt trevlig sätt i musikermagasinet.

Efter blå ögon-albumet splittades bandet till olika platser i världen. Musiken låg i princip nere under fem år. Men vi glömde inte, och vi höll ihop som vänner när vi kunde ses gjorde vi det.

2004 tog vi upp instrumenten igen. Fast den här gången var vi plötsligt lite mer digitaliserade. Internet och datorerna tillät oss att börja arbeta tillsammans igen men nu också på avstånd. 2005 släppte vi albumet Impulser i en liten (men numera utsåld) upplaga.

Under 2013 kontaktade Dödsdans records oss för att sondera ifall vi ville göra en Poetica Grotesque LP. Det ville vi och vi samlade upp vår äldsta utrustning (Amiga-datorer, Akai AX, Roland Juno) och gamla band för att återskapa våra första alster. När sedan Electronic Sound Sweden kontaktade oss för en spelning på Nalen så fick vi en nytändning. Först förberedde vi ett antal låtar för att spela live, men under den processen kom det också ut en massa nya låtar. Vår nya låt Slott var kanske en av de bästa vi gjort och så var vi igång igen. Under hela 2014 har vi varit in och ut ur studion i Falun och Lund för att spela in nya fina låtar.

I början av 2015 planerar vi att ge ut det nya albumet EKO.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/1/c/blipp.info/httpd.www/sidor/historik.php on line 68
Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/1/c/blipp.info/httpd.www/sidor/botten.phi on line 2
(C)(P)1990-2015 Blipp!